Tråkig press

I slutet av lovveckan släppte lärarnas riksförbunds resultatet av den undersökning de gjort för att visa på hur orättvist det kan vara mellan kommunerna.( http://www.skolvarlden.se/artiklar/kommunrankning-hylte-i-botten ) Tyvärr blev Hylte kommun rankad sist i den här undersökningen och det har rört upp många känslor på jobbet. Dels känner vi lärare oss påhoppade av pressen eftersom det trots att undersökningen visar att kommunen lägger 10000 mindre per elev än den bästa skolan och vår lärartäthet är låg så är det mest högstadiet det pratas om eftersom det är där betygen sätts. Det är vår skola som syns i tidningen och tv. Vi har också elever som mått dåligt av detta. Inte särskilt upplyftande för dem och för vissa så har pressen varit för mycket då de är rädda för att de inte skall kunna konkurera med ungdomar från andra skolor (det är elever med bra betyg som oroar sig i detta fallet). Siffrorna är tagna från 2009 som var det sämsta året någonsin och redan året efter var resultaten bättre.

Kommentarerna på nätet är blandade. Vissa skäller på politikerna, vissa på oss lärare, vissa på föräldrarna. Vi har alla ett ansvar. Tyvärr har många en negativ inställning på byn tror jag. Inte alla så klart men när föräldrar pratar negativt om högstadiet är ungarna redan inställda på att det skall vara skit, lärarna är skit, byggnaden är skit, maten är skit, allt är skit. Då blir det ofta skit. Vi har även ungar som aldrig mått så bra som hos oss. Hade under tre år en förälder som ringde regelbundet och tackade för vad vi gjort för hennes barn. Sådant värmer. Vissa kommentarer är också positiva det får vi inte glömma.

Som grädde på moset skall vi försöka styra upp skutan men hur detta skall ske känns lite oklart. Mer kan jag inte säga om det i skrivande stund. Vi har studiedag nästa onsdag så då kanske jag blir klokare på det.

Idag skrev några utvalda nior internationellt prov i engelska och det här provet har gett mig sömnproblem under helgen då vi var för dåligt förberedda och frågetecknen var på tok för många. Vi lyckades ro iland det utan för stora problem och det skall bli intressant att se resultaten. Nu är jag riktigt trött och sliten och har ågren över att jag måste ta tag  i förberedelser för språklägret vi skall ordna också. Hög tid…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: